neděle 3. ledna 2016

Až ta druhá

Díky nedávným zážitkům jsem tak nějak byla donucena se zamyslet nad tím, jak vedu svůj partnerský život.

Jsem vychovaná pánskými časopiy. Nikdy jsem nechápala, proč ti chlapi tak hudrují, co se jim nelíbí. Proč to ty ženské tak komplikují, dělají všelijaké tanečky, když je jasné, že on jí chce a ona jeho? Zdálo se mi to jako zbytečné týrání obou stran, případně přímý sadismus ze strany ženy.

Chtěla jsem a rozhodla jsem se být jiná. Nekomplikovat to - ani sobě, ani těm chlapům.
Jenže jak se ukázalo, nejen ženy neví, co chtějí.
Neví to ani většina mužů.

Skoro od všech jsem slyšela, jak je nebaví takové ty hry "nezavolám mu jako první", případně "neodpovím mu hned, musí tam být minimálně čtyři hodiny mezera".
Tak jsem to nedělala. Když mi s chlapem bylo dobře, tak jsem to dala najevo, zavolala mu a klidně jsem si domluvila schůzku, byla jsem iniciativní, sváděla jsem sama muže - a nejen tak, aby to bylo nenápadné popostrčení k činu, ale třeba i okaté balení.

Jenže to k žádnému happyendu nevedlo.
Spíš jenom k tomu, že si mě muži nevážili a v podstatě ani já sebe sama. Brali mě jako nějakou samozřejmost, něco, o co není třeba bojovat, protože se to prostě nebízí samo.

Ruku v ruce s tím jde zajímavý fakt.
Nikdy (až na jednu vyjímku, o které si jsem jistá) jsem nebyla první. Vždycky záleželo na něčem víc. Na práci, na kamarádech, na muzice, na veřejném mínění.
Vždycky bylo něco přede mnou, důležitější, než já, nebo to bylo navázené na skutečnost, že se za mě muži styděli, nebo ve mně alespoň tento pocit zdatně vyvolávali.

Přeci jen si nedovedu jinak vysvětlit situaci, kdy jsem byla s mužem na procházce, zdatně jsme imitovali poblázněný/zamilovaný pár, já na krku obojek, který mi sám nasadil a byl z toho unešený a když jsme potkali jeho příbuznou, tak nejen, že pustil mou ruku, ale skoro odskočil o metr do strany.
Nenásledovalo pak: "Hele promiň, jsem zazmatkoval, nevěděl jsem, co mám dělat," ale několikahodinové napětí provázené tichem.

Tohle prostě nechci. Už nechci, aby další chlap získal mou pozornost jen tak.
Jen proto, že s ním já prostě chci být.
Očividně - pokud to není navázané na boj o pozornost, nejistotu, vzbuzování sexuálního zájmu, tak si toho muži, alespoň ty, které jsem potkala, neváží.

Pánové, já jsem opravdu chtěla být jiná.
Chtěla jsem Vám dát to, po čem jste si všude možně stýskali. Ale očividně jste stejní jako ženy. Nevíte, co chcete, ale rozhodně nepřestanete, dokud to nedostanete.

2 komentáře:

  1. Víte, že ten první Matrix byl sestaven jako dokonalý lidský svět, kde nikdo netrpěl a všichni byli šťastní? Byla to katastrofa! Všichni to odmítli. Přišli jsme o celou generaci. Říkalo se, že prý chyběl jazyk, ve kterém by se dal dokonalý svět naprogramovat, ale podle mě každá lidská bytost definuje realitu skrze bídu a utrpení. Dokonalý svět byl pro vás snem, ze kterého se vaše primitivní mozky snažily probudit.

    OdpovědětVymazat
  2. Sněhurko, o tom to přece není. Dva lidé se mohou najít a být spolu takřka ihned i bez tanečků. A ani nejde zevšeobecňovat, každý reaguje jinak. Ale podstata je v tom, že lidé jsou nespokojení a nehledají to, co potřebují, ale vždy něco lepšího. A proto, pokud se jim naskytne někdo tzv. bez boje, objeví se myšlenka, tak fajn tohle bylo snadné, mohl bych mít někoho "úžasnějšího". A teprve, až když se dotyčný nadře a vysílí bojem, je na nějaký čas... na nějaký čas... spokojený a zároveň podléhá dojmu, že dosáhl stropu. Dostal jsem ji, lépe to nešlo. Jenže tenhle pocit dlouho nevydrží, protože člověk se mění a mění se i životní podmínky. Je to totiž v člověku, není to ve způsobu seznamování. Někdo ten svůj klid a "vztah" nenajde dost možná nikdy, protože se bude pořád hnát za něčím lepším. U takového odrazovací taktika a tanečky na chvíli uspějí, ale naopak partnera tzv. "napořád" dost možná odradí a půjde jinam, kde to bude mít snazší. Protože si bude myslet, že tady mu pšenka nepokvete a on by rád našel vztah... opravdový vztah. Existuje i způsob, jak si partnera udržet i po fázi tanečků, kdy měl pocit, že tzv. někoho vybojoval, a sice udržovat ho v permanentní nejistotě, aby nikdy nepodlehl dojmu, že má někoho jistého... Ale upřímně, kdo tohle dokáže celý život? Není to vůbec snadné a nespočívá to jen v odmítání. V podstatě je to hodně zjednodušeně cukr a bič přesně dávkovaný. A pokud nejsou tyhle metody člověku vlastní, nevydrží dlouho hrát.

    Průzkumník

    OdpovědětVymazat